Gezellig op je terras zitten, vitamine D opslorpen en de warmte op je huid voelen. Heerlijk toch! Maar in de herfst- en wintermaanden moeten we een nieuwe energiebron vinden om ons te verwarmen. Dus vervangen we de zon gewoon door een terrasverwarmer! Zo zit je er het hele jaar door warm bij.
Terrasverwarming op gas
Door het hoge vermogen van een terrasverwarmer op gas, heb je meteen een groot warmtebereik. Vaak wordt de aangename warmte ook gecombineerd met een sfeervolle vlam. Het geeft een soort haardvuur-effect dat je niet kan bekomen met elektrische terrasverwarmers.
Een ander groot pluspunt is dat terrasverwarmers op gas gemakkelijk te verplaatsen zijn omdat ze niet vasthangen aan een snoer. Wil je een paar stoelen achter in de tuin zetten, maar is het te koud? Geen probleem, neem de terrasverwarmer gewoon mee!
Het nadeel ervan is dat ze vaak duurder in gebruik zijn en relatief groot, waardoor ze wel wat plaats innemen.
Terrasverwarming op elektriciteit
Verwarm je je terras met elektriciteit? Dan ga je een meer gebruiksvriendelijke toer op dan terrasverwarming op gas omdat er warmte wordt afgegeven via een infraroodlamp. Bovendien zijn ze ook goedkoper in gebruik en nemen ze minder ruimte in.
Er zijn drie soorten elektrische verwarming afhankelijk van de verschillende golflengtes van de infraroodstraling:
- Lange golflengte: de terrasverwarmer verwarmt de omgevingslucht
- Middellange golflengte: de warmte voelt aan als de warmte van de zon
- Korte golflengte: een gerichte en intense warmte die het lichaam doordringt en hoger ligt dan de omgevingstemperatuur
Het nadeel van elektrische terrasverwarming is dat ze moet aangesloten zijn met een snoer. Vaak heb je dus minder bewegingsruimte dan terrasverwarming op gas.
Zit je toch liever voor de kachel?
Wij geven je tips om je binnen te verwarmen via onze blog of maandelijkse nieuwsbrief